Hotellprisfall i desember

Flere europeiske storbyer har sunket i pris i desember sammenlignet med samme periode i fjor, viser hotellsøkesiden trivago sin månedlige hotellprisindeks tHPI.

0

Desember er en populær måned for weekendturer. Likevel har hotellprisene sunket flere steder på trivagos hotellprisindeks, som måler de billigste og dyreste hotellbyer, samt de som har sunket mest i pris på ett år.

Den største nedgangen av de europeiske storbyene er i Istanbul og London. I Istanbul har gjennomsnittsprisen gått ned fra 728 kroner per natt i 2015, til 508 kroner per natt i 2016. Dette tilsvarer en nedgang på 30 prosent.

London har en nedgang på 20 prosent sammenlignet med desember i fjor, da gjennomsnittsprisen var opp mot 1 911 kroner per natt, ned til 1 538 kroner per natt i desember 2016.

Oversikt over byer med størst nedgang sammenlignet med desember i fjor:

Dyreste byer

 

 

 

 

 

 

De billigste og dyreste byene i desember

Det er fortsatt mulig å finne lave hotellpriser i europeiske storbyer i desember. Den russiske storbyen St. Petersburg er månedens billigste hotellby med en gjennomsnittspris på 395 kr. per natt for et standard hotellrom.

I populære byer blant nordmenn, som Riga og Vilnius, ser også gjennomsnittsprisene lave. I Riga er gjennomsnittsprisen̊ 577 kroner per natt, mens den i Vilnius ligger på 593 kroner.

Den dyreste byen i Europa i desember er Monte Carlo hvor gjennomsnittlig pris per natt er 2 234 kroner. Av de skandinaviske byene er det København som er dyrest med 1 454 kroner per natt, deretter Stockholm med 1 310 kroner per natt, og til slutt Oslo med en gjennomsnittspris på 1 283 kroner per natt.

Dyrest og billigst

 

 

 

 

 

Se flere priser på byer her!

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.