Germania satser på finsk Lappland

Besøkstallene til finsk Lappland vil nå et ”fullstendig nytt” nivå når det tyske lavprisselskapet Germania starter flyvninger til Rovaniemi og Kittilä fra Berlin.

0

Det er den finske parallellen til Avinor – Finavia – som i panegyriske ordelag ønsker det tyske flyselskapet velkommen.

Ruten kommer ikke i gang før i januar neste år, og skal kun gå i tre måneder. Operasjonen er i hovedsak knyttet til Nord-Finlands satsing på vinterturismen, og er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Visit Finland og turoperatører i Kittilä- og Rovaniemi-regionen.

Mye kan tyde på at dette bare er begynnelsen.

– Det har vært et forbilledlig samarbeid om å utvikle Lappland som reiseprodukt, samtidig som interessen internasjonalt for dette området har steget voldsomt, sier visepresident i Finavia, Joni Sundelin.

– At Germania nå kommer til Lappland betyr at området aldri har vært lettere tilgjengelig, noe som ikke hadde vært mulig om ikke de ulike aktørene hadde samarbeidet.

Ifølge Sundelin er attraksjonenes og ikke minst hotellenes nærhet til flyplassene viktig.

– Det er ikke mange land som kan tilby gjestene å dra fra flyplassen på snøscooter, sier han blant annet.

Finavia har for øvrig investert store summer i denne regionen, mellom 2014 og 2016 hele 340 millioner kroner.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder