Fremdeles solid vekst i Nord-Norge

Totaltallene for Avinors 46 lufthavner viser en vekst på innlandstrafikken på 2 prosent, og en nedgang i utlandstrafikken på 2,2 prosent.

0

Antall passasjerer som reiser til og fra lufthavnene i Nord-Norge fortsetter å øke kraftig. Både Tromsø lufthavn, Langnes og Bodø lufthavn hadde en passasjervekst på over 4 prosent i april, mens antall passasjerer på de lokale lufthavnene i Nord-Norge økte med hele 9,1 prosent.

Offshoretallene fortsetter å synke – i april i år var det 22,4 prosent færre offshore-passasjerer enn i april 2015.

Oppgang i Oslo og Trondheim, ned i Bergen og Stavanger

Trondheim lufthavn, Værnes, og Oslo Lufthavn hadde også passasjervekst i april, på henholdsvis 2,5 prosent og 1,7 prosent.

Bergen lufthavn, Flesland hadde en nedgang på totalt 3,5 prosent, og Stavanger lufthavn, Sola har en reduksjon i antall passasjerer på 6,7 prosent. Også andre lufthavner med mye offshorerelatert trafikk opplever trafikknedgang.

– Trafikkveksten i april er påvirket av det faktum at påsken i år var i mars. Dette har en positiv effekt på antall innlandspassasjerer i april, mens effekten på utenlandspassasjerer er motsatt, forklarer direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

2,1 prosent vekst hittil i år

Totalt 9 456 777 passasjerer har reist innenlands over Avinors lufthavner hittil i år. Dette er en økning på 2,3 prosent sammenliknet med fjoråret. Totalt 5 562 756 passasjerer har reist til og fra utlandet – en vekst på 2,4 prosent. Til sammen har 15 183 423 passasjerer reist over Avinors lufthavner hittil i år, en økning på 2,1 prosent sammenlignet med fjoråret.

Merknad: Feil i marstallene ved lokale lufthavner i Finnmark
Marstallene inneholdt dessverre feil tall for enkelte lokale lufthavner i Finnmark. For eksempel ble det meldt om en svært stor nedgang i antall passasjerer ved Berlevåg, Båtsfjord, Vardø og Vadsø. Feilen er nå rettet opp, og de korrekte trafikktallene ligger her (https://avinor.no/konsern/om-oss/trafikkstatistikk/trafikkstatistikk). Berlevåg, Båtsfjord og Vardø hadde god vekst i mars, og Vadsø hadde en trafikknedgang på 4,2 prosent.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder