Fortsatt passasjernedgang for Rygge og Torp

Passasjernedgangen på Moss lufthavn Rygge fortsetter. Bare i juli i år var nedgangen på hele 11 prosent.

0

170 000 personer reiste over Rygge i juli, som er 21 000 færre enn på samme tid i fjor. Juli 2015 var også en dårlig måned for flyplassen, da 16 prosent færre valgte å fly over Moss sammenlignet med i juli 2014.

Fra og med januar og ut juli i år fløy 900 000 passasjerer over lufthavnen i Rygge, som er ned 55 000 når man sammenligner med året før.

Også flypassasjertall for utenlands-flyvningene på Torp viser en nedgang både for juli måned og for utenlands-trafikken så langt i år.

Sammenlignet med de to private flyplassene hadde Avinors flyplasser derimot en vekst i juli på 1,4 prosent. Den store forskjellen i tallene forklares blant annet med endring i markedene som følge av urolighetene i Tyrkia og det østlige Middelhavet.

– Det er store forskjeller mellom de forskjellige utenlandsmarkedene. Passasjerene har i år i større grad valgt tradisjonelle reisemål som Spania og Hellas, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit tmil Smaalenenes Avis.

Kroatia har også hatt sterk vekst med 18 prosent, og passerte i juli Tyrkia i antall passasjerer.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder