Foreslår felles flyskatt i EU

En gruppe forskere knyttet til EU-prosjektet FairTax foreslår at EU innfører en felles miljøskatt på flybilletter.

0

Bakgrunnen er en samordning av skattleggingen av Europas flytrafikk. Rapporten fra FairTax konkluderer blant annet med at enkeltlands innføring av miljøskatter ikke har vært særlig vellykket, og virker i tillegg konkurransevridende.
Fortsatt utgjør utslippet fra fly en relativt liten av den totale forurensningen av kulldioksid, men på grunn av den sterkt økende trafikken vil utslippene øke betydelig i årene fremover.

– Flere av EUs medlemsland har forsøkt å innføre nasjonale skatter på flybilletter, men har mislykkes særlig på grunn av de landene i EU som ikke vil innføre disse skattene, sier økonomen Margit Schratzenstaller.

Rapporten forklarer ifølge Schratzenstaller problemet med å innføre nasjonale miljøskatter.

– Flyskatter på EU-nivå vil blant annet forhindre at EU-land konkurrerer seg imellom basert på ulike skattenivåer, sier hun.

FairTax-rapporten ble for øvrig belønnet med Progressive Economy-prisen 2016, fordi man mener skatteforslaget i tillegg til en mer rettferdig skattlegging av flyselskapene også vil bidra positivt til økonomien i EU-landene.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder