Etihad kjøper (nesten) halve Niki

Abu Dhabi-baserte Etihad kjøper Air Berlins 49,8 prosents andel i lavprisselskapet Niki for 2,7 milliarder kroner.

0

Niki ble etablert i 2003 av den tidligere østerrikske Formel 1-kjøreren Niki Lauda, som på den tiden satset på å etablere et lavprisselskap ut fra Wien.

Den første flyvningen var fra Wien til Tenerife på Kanariøyene.

Ett år senere gikk Niki i kompaniskap med Air Berlin. I 2010 økte Air Berlin sin andel i Niki til 49,9 prosent, med NL Holding med Lauda som eier satt med de øvrige aksjene. På den tiden opererte Nikis 17 maskiner 640 flyvninger i uken.

Gjennom samarbeidet med Air Berlin og Etihad åpnet Niki sin første langdistanse-operasjon i 2014.

Kjøpet av Niki-aksjene vil gi kriserammede Air Berlin et pusterom. Etihad er fra før storeier i det tyske lavprisselskapet og aksjeoverdragelsen er en del av en joint venture-avtale som nylig ble inngått mellom TUI, Etihad og Niki.

Avtalen gjør at Niki overtar Air Berlins flyvninger til destinasjoner i Sør-Europa (unntatt Italia), i tillegg til Nord-Afrika.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder