Ethiopian Airlines til Oslo lufthavn

Fra og med 26. mars neste år blir Ethiopian Airlines det første afrikanske flyselskapet mellom Norge og det afrikanske kontinentet.

0

Ruten mellom Oslo lufthavn og den etiopiske hovedstaden Addis Ababa skal gå fem ganger i uken.

God dialog

– Vi er stolte av at Afrikas største flyselskap starter opp fem ganger i uken mellom Oslo lufthavn og Addis Ababa Bole International Airport (ADD), sier lufthavndirektør i Avinor Oslo lufthavn, Øyvind Hasaas, i en kommentar til nyheten.

– Vi er også veldig fornøyde med at investeringene som er gjort med å utvikle nye Oslo lufthavn nå gir oss synlige resultater.

Hasaas forteller at dialogen mellom Avinor og Ethiopian har vært god og at det har vært en rute begge parter har ønsket å få på plass.

– Nå har Norge fått en rute til den flyplassen i Afrika med best videre forbindelser til andre afrikanske byer og land. Det gir store muligheter både for norske turister og for norsk næringsliv og flyfrakt, sier Hasaas, som utdyper:

– Nordmenn reiser mest i verden per innbygger og det betyr selvfølgelig mye for Ethiopian. For nordmenn som vil oppleve Afrika betyr etableringen av denne ruten at man kommer seg til et sentralt punkt på dette enorme kontintentet raskere og bedre enn noen gang.

Med i Star Alliance

Den norske ambassaden i Addis Ababa har bidratt i prosessen, og de mener etableringen av ruten vil styrke det allerede gode forholdet mellom Etiopia og Norge.

– Denne flyvningen er svært velkommen og vil bidra til å styrke det langvarige og gode forholdet som er mellom Etiopia og Norge. Jeg er helt sikker på at denne ruten vil skape nye muligheter, sier den norske ambassadøren i Etiopia, Andreas Gaarder.

Ettersom Ethiopian Airlines er Star Alliance-medlem vil forbindelsene på Oslo lufthavn være gode for reisende fra hele Norge.

– Det er viktig for Norge at det finnes en hovedflyplass med gode direkteruter ut i verden. Reiser man med et Star Alliance-selskap vil videreforbindelsen med Ethiopian være gode. Det gjør ruten attraktiv for folk over hele landet, i tillegg til de som bor på Østlandet, avslutter Hasaas.

Flyet fra Addis Ababa vil ankomme Oslo 07.20 hver dag med unntak av tirsdager og torsdager og ha avgangstid klokken 17.50.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder