Endelig vekst på Torp

Etter to og et halvt år med nedgang er det vekst i flytrafikken på Torp. 15,3 flere reiste over flyplassen i november sammenlignet med samme måned i fjor.

0

Det er utenrikstrafikken som vokser. Av totalt 131 634 passasjerer var 99 019 utenriksreisende, som er en økning på hele 34,6 prosent. Veksten skyldes i hovedsak at Ryanair har flyttet en rekke ruter til Torp, som en konsekvens av nedleggelse av Rygge. Fra oktober til november doblet Ryanair antall reisende fra Torp.

Innenrikstrafikken utgjorde 32 615 passasjerer, som er en nedgang på 19,7 prosent i forhold til samme periode i fjor. Dette skyldes redusert kapasitet på alle innenriksruter – en konsekvens av både flypassasjeravgiften og redusert aktivitetsnivå knyttet primært til olje og gassvirksomhet som genererer stor næringstrafikk.

– Det gleder oss å endelig se at trafikken igjen vokser, sier markeds og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen, som fortsetter:

– Vi har nå fått et godt og variert tilbud av direkteruter. Både Tenerife, Milano-Bergamo og Manchester er nye destinasjoner, samt at vi har stor kapasitet på Spania, Polen og Baltikum.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder