En av fem kabinsatte hadde sex på flyet

I en undersøkelse i regi av britiske Jetcost.co.uk fortalte en av fem kabinansatte at de hadde hatt seksuell omgang under en flyvning.

0

I tillegg innrømmer 14 prosent å ha hatt seksuell omgang med passasjerer.

Undersøkelsen omfatter 718 britiske kabinansatte i alderen 18 år og oppover som for tiden er i jobb, eller har vært det de siste fem årene.

89 prosent av de spurte innrømmer å ha brutt reglene i arbeidskontrakten. Det mest vanlige bruddet var å lyve på hvorvidt et produkt i flyets taxfree-katalog var å få kjøpt eller ikke (28 prosent), noe man tilskriver latskap.

Det mest alvorlige, ifølge medgrunnlegger av Jetcost.co.uk Antoine Michelat, er at én av fem kabinansatt ga for lite tilbake i vekslepenger. Det kan kanskje virke som lommerusk i den store sammenhengen, men ut fra svarene i undersøkelsen var den gjennomsnittlige ”inntekten” nesten 4000 kroner i året.

Mer enn halvparten av dem som har gitt feil veksel sier de har gitt det i feil valuta for å lure passasjerene, mens 40 prosent sa de slapp unna med det fordi de fleste rett og slett ikke følger med på hva de får igjen.

De tyske kabinansatte som ble spurt i undersøkelsen viste seg å være de mest uærlige, sammenlignet med dem fra Storbritannia, Spania, Frankrike og Italia. 29 prosent av tyskerne bekreftet at de hadde lurt unna penger, i gjennomsnitt nesten 5000 kroner i året.

Kabinansatte fra Storbritannia var nest verst, fulgt av Spania (24 prosent), Frankrike (19) og Italia (18).

Syv prosent av de spurte kabinansatte bekreftet at de hadde tatt imot gaver fra passasjerer, noe som i de aktuelle tilfellene var i strid med selskapets reglement.’

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder