Dobbelt så mange flypassasjerer i 2035

En prognose fra IATA viser at det innen år 2035 vil være en fordobling av antallet flypassasjerer i verden, til 7,2 milliarder.

0

Ifølge den internasjonale luftfartsorganisasjonen er det altså nesten en dobling mot de 3,8 milliarder som totalt kommer til å reise med fly i 2016.

Den største etterspørselsøkning kommer fra Asia-/Stillehavsregionen, der over halvparten av økningen vil komme fra. Kina går forbi USA som verdens største luftfartsmarked (trafikk til/fra og innen landet) rundt 2029.

Europa vil vokse minst, med kun 2,5 prosent, men det betyr likevel at det vil være 570 millioner flere flypassasjerer i året i denne verdensdelen, som vil bringe det totale passasjerantallet opp i 1,5 milliarder.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder