De billigste landene å fly fra

Dersom du skal reise lengst mulig for pengene, bør du legge flyreisen fra eller i India. Det viser oversikten i Aviation Price Index.

0

Undersøkelsen, som er utført av selskapet Kiwi.com, vurderte både innenlands og internasjonale flygninger fra 75 av de mest besøkte land i verden. Utgangspunktet er gjennomsnittlig billettpris per 100 reiste kilometer, målt både i og utenfor travle sesonger fra i alt en million reiser. Undersøkelsen skiller også mellom lavkost- og fullkost flyselskaper, og legger dette sammen til en samlet prisindeks.

– Det å definere de billigste landene å reise i eller til og fra, gir stor nytteverdi for reisende som skal planlegge sine neste reiser. Og selv om det generelle publikum aldri vil forstå hvordan og når flybilletter varierer i pris, gir det en klar pekepinn på hvilke land som tillater flest reiste kilometer i et reisebudsjett, sier Oliver Dlouhý, CEO i Kiwi.com.

Billigst av alt per 100 kilometer flyr du totalt sett i eller fra India, tett fulgt av Malaysia og Russland. I den andre enden av skalaen finner du de Forente Arabiske Emirater, der prisen på innenlands flyreiser trekker emiratene ned på en soleklar jumboplass.

Norge plasserer seg litt under midten av listen, på en “hederlig” 40. plass. Gjennomsnittsprisen på 100 kilometer i luften i eller ut av Norge ligger på 15,42 euro. Gledelig er det likevel å merke seg at gjennomsnittsprisen per 100 kilometer med et fullservice flyselskap ut av Norge er blant de billigste i indeksen – for kun 3,22 euro kommer du 100 kilometer ut av Furet Værbitt. Også når det gjelder prisen med lavkostselskaper ligger Norge nær toppen når det gjelder valuta for pengene per flykilometer. Det er med andre ord prisen på innenlandsrutene som trekker oss ned til midten av indeksen.

Hele indeksen ser du her.

 

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder