BER åpner (kanskje) i november 2017

EU godkjente nylig å gi mer støtte til ferdigstillelsen av Berlins nye storflyplass. Etter den nye planen åpnes den i november 2017.

0

Da alarmklokkene gikk om at pengene til byggingen ville ta slutt i midten av august tok EU-kommisjonen affære og godkjente ytterligere bevilgninger til skandaleprosjektet. Mer enn ti milliarder kroner i rene penger skytes nå inn, i tillegg til et tilsvarende beløp i bankkreditter.

Hovedproblemet knyttet til brannsikringen er fortsatt ikke løst, men den nye flyplassledelsen mener likevel at anlegget skal kunne åpne om vel et år.

Innvielsen av Berlins nye flyplass (BER) skulle etter den opprinnelige planen skje i 2011. Siden den tid har man vært nødt til å dytte på datoen. Den opprinnelige byggeprisen var beregnet til nærmere 27 milliarder euro, men etter all sannsynlighet vil sluttregningen havne på rundt 66 milliarder kroner.

Flyplassen blir offisielt å hete Berlin Brandenburg International Willy Brandt. Kapasiteten blir på 27 millioner passasjerer per år, men har bygd inn tillatelser til å bygge den ut tiol å håndtere 45 millioner per år

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder