Avinor: Trafikkvekst i august

Antallet reisende over Avinors lufthavner gikk noe opp i august, sammenliknet med fjoråret. Særlig ved Oslo Lufthavn var veksten betydelig.

0

Sammenliknet med fjoråret, gikk antall reisende på Avinors lufthavner i august opp med 1,7 prosent. Utlandstrafikken økte med 1,6 prosent, mens innlandstrafikken økte med 2,2 prosent. Totalt reiste 4 643 236 passasjerer over Avinors lufthavner i august.

Trafikken på Oslo lufthavn steg med 5 prosent totalt, fordelt på 6,1 innenlands og 3,4 utenlands. Antall passasjerer på alle de 12 største innenlandsrutene øker:

– Vi ser at Oslo Lufthavn blir et stadig viktigere knutepunkt for flytrafikken til og fra Norge. Veksten på rutene til Nord-Norge fortsetter slik den har gjort de siste månedene, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Det er særlig vekst på rutene til Tromsø (11,4 prosent) og Bodø (11,3 prosent). Veksten på rutene fra Oslo Lufthavn gjenspeiles også i den generelle veksten på de to flyplassene som hadde en vekst på henholdsvis 8,8  og 6,2 prosent.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder