Ambisiøs togsatsing mellom Oslo og Stockholm

Den svenske jernbaneoperatøren SJ ønsker å ta mer trafikk fra flyselskapene på strekningen Oslo-Stockholm.

0

Av de 1,4 millioner som årlig flyr mellom de to er målet å ta 35 prosent i løpet av de neste årene.

Sveriges Jernväger (SJ) har hatt en jevn økning i passasjertallet på strekningen Oslo – Stockholm, og i desember øker de daglige avgangene fra tre til fem. Det illustrerer ambisjonen jernbaneoperatøren har på strekningen.

– Vi tror at vi kan få 35 prosent av dem som idag tar flyet over på tog, sier SJ-sjef Crister Fritzon i en kommentar til Dagsavisen.

SJ satte sitt raskeste tog – X2000 – på Oslo-ruten i august i fjor. Det førte blant annet til en stigning i passasjertallene på 25 prosent for juli, august og september i år sammenlignet med året før. Ifølge Fritzons beregninger tar nå ti prosent av dem som tidligere fløy nå toget mellom de to hovedstedene.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder