Ambisiøs togsatsing mellom Oslo og Stockholm

Den svenske jernbaneoperatøren SJ ønsker å ta mer trafikk fra flyselskapene på strekningen Oslo-Stockholm.

0

Av de 1,4 millioner som årlig flyr mellom de to er målet å ta 35 prosent i løpet av de neste årene.

Sveriges Jernväger (SJ) har hatt en jevn økning i passasjertallet på strekningen Oslo – Stockholm, og i desember øker de daglige avgangene fra tre til fem. Det illustrerer ambisjonen jernbaneoperatøren har på strekningen.

– Vi tror at vi kan få 35 prosent av dem som idag tar flyet over på tog, sier SJ-sjef Crister Fritzon i en kommentar til Dagsavisen.

SJ satte sitt raskeste tog – X2000 – på Oslo-ruten i august i fjor. Det førte blant annet til en stigning i passasjertallene på 25 prosent for juli, august og september i år sammenlignet med året før. Ifølge Fritzons beregninger tar nå ti prosent av dem som tidligere fløy nå toget mellom de to hovedstedene.

Del.

Om forfatteren

Redaktør, REIS bjorn@reis.no

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder