Alaska Air kjøper Virgin

Etter all sannsynlighet er det Alaskan Air som overtar Richard Bransons flyselskap Virgin America, etter at førstnevnte la 21 milliarder kroner på bordet.

0

Ifølge Wall Street Journal er kjøpet  av lavprisselskapet ”alt annet enn billig”. Prisen er nemlig rundt 8,4 milliarder kroner over fredagens markedsverdi av Virgin America.

Jet Blue er det andre selskapet som har vært på banen, og kampen mellom de to kjøperne har ifølge innsiderne vært ”feberhet”.

– Budgivningen gikk frem og tilbake mellom de to partene, med flere bud i løpet av de intense dagene, sier en kilde til den amerikanske finansavisen.

Årsaken til at nettopp Alaskan Air gikk seirende ut av kampen kan skyldes at selskapet har en mer solid økonomi, og derfor større muligheter for å få lån.

Tilsammen vil Alaskan og Virgin America bli USAs femte største flyselskap.

Virgin America har hovedkontor i California, og flyr på en rekke destinasjoner i USA og Mexico. I forbindelse med sin børsintroduksjon for mindre enn 18 måneder siden hentet selskapet inn nærmere 2,95 milliarder kroner.

Inkludert gjelden som Alaskan Air er forberedt på å overta vil den totale prislappen på Virgin America bli på ca. 33 milliarder kroner. Det betyr at Virgin-eierne kan innkassere en fortjeneste på 47 prosent i forhold til kursen på Nasdaq-børsen sist fredag.

 

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder