Air Berlin vil bli kvitt halve flåten

Store tap gjør at Tysklands nest største flyselskap nå ønsker å kvitte seg med halvparten av flåten sin.

0

Etihad Airways, som eier 29 prosent av Air Berlin, er nå i dialog med både Lufthansa og reiseselskapet TUI om overtagelse av de overflødige flyene. Ifølge ikke navngitte kilder ventes det en beslutning i løpet av uken.

Dagens Næringsliv sier samtalene dreier seg om å slå sammen TUIs flyselskap TUIfly med Air Berlins østerrikske datterselskap Niki. Slik kan Air Berlin bli kvitt et dusin fly.

Tøffere konkurranse samt den forsinkede storflyplassen oppgis som hovedårsak til Air Berlins økonomiske problemer. Selskapet har ikke hat pluss i regnskapene sine siden 2006.

I tillegg til dette skal Lufthansa leie og operere rundt 40 Air Berlin-maskiner med kabinansatte, slik at Air Berlin kan få en fast leieinntekt.

Süddeutsche Zeitung melder at Air Berlin planlegger å redusere flåten sin med hele 70 fly. Da kan rundt tusen av 8000 arbeidsplasser forsvinne.

Foreløpig vil verken Lufthansa eller Air Berlin kommentere saken.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder