Advarer mot ytterligere streiker i sommer

Ryanair har fått nok av alle streikene i luftfartsindustrien, og ber EU ta grep.

0

Ryanair har nok en gang henstilt til EU om å forhindre flere streiker innen luftfartskontrollen, etter at selskapet søndag måtte kansellere 70 flighter som følge av gå sakte-aksjonen i Frankrike. British Airways og easyJet ble også påvirket av aksjonen. Dette var den femte streiken blant franske ATC-arbeidere i løpet av to måneder.

“Denne meningsløse streiken viser hvordan en liten fransk fagforening nok en gang kan holde Europeisk luftrom som gissel, der tusenvis av flighter fra Storbritannia, Irland, Spania og Italia – som verken letter eller lander i Frankrike – kanselleres, og hundretusener passasjerer får ødelagt sine planer,” heter det fra Ryanair.

Airlines for Europe (A4E), som ble dannet med blant andre IAG, easyJet og Jet2 blant medlemmene, melder at “ytterligere streiker er høyst sannsynlig”.

“Vi er sjokkert over nok et overgrep mot folks rettigheter. På vegne av europeiske konsumenter ber vi EU-kommisjonen og regjeringer om å handle nå, og beskytte rettighetene til millioner av europeiske reisende.”

– De trenger å gjøre noe for å minimere effekten av streikene på passasjerene, sier A4E managing director Thomas Reynaert.

De siste ATC-streikene i Hellas, Italia, Belgia og Frankrike i mars og april førte til over 2 000 kanselleringer blant A4Es medlemmer, og mer enn 16 000 timer med forsinkelser.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder