Flere utlendinger gir hotellvekst

Hotellovernattingene i Norge økte med to prosent i februar. Veksten skyldes hovedsakelig flere utenlandske turister.

0

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det er særlig antallet utenlandske turister som overnatter ved hotellene i Nord-Norge. I februar var det 1,6 millioner overnattinger ved norske hoteller, en økning på to prosent sammenlignet med året før. Det var i tillegg den februar-måneden med flest overnattinger SSB har registrert siden de begynte statistikken i 1985.

– Februar har vært veldig, veldig bra. Vi har sett over flere år at vintermånedene frem til påske har blitt bedre og bedre, sier hotelldirektør Kristian Talmo ved Scandic Leknes Lofoten til økonominettstedet E24.

I Nord-Norge alene har hotellene hatt en økning i totaltrafikken på fire prosent. Årsaken er særlig økt tilstrømning av utenlandske turister. Hotellovernattinger med utenlandske gjester økte med syv prosent fra februar i fjor til i år, mens norske overnattinger kun økte med én prosent. Utenlandske hotellovernattinger har økt med hele 17 prosent i nord, ifølge NHO Reiseliv.

Det er ifølge flere kilder særlig promoteringen av nordlysturisme som har betydd mye for økningen, men også kronekursen har spilt en rolle.

– Dette betyr flere arbeidsplasser. Reiselivet i landsdelen består av mange årsverk totalt. Det er mange små bedrifter med få ansatte. Men fremdeles er potensialet stort. Dette er bare begynnelsen, sier Hjartøy til E24.

NHO Reiselivs økonomibarometer for første kvartal i år viser også en økende optimisme i reiselivsbransjen. 43 prosent av respondentene tror at markedsutsiktene er bedre for de neste 6-12 månedene. 82 prosent tror på et bedre eller uendret driftsresultat det neste året.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder