Flere direkte hotell-bestillinger

En fersk undersøkelse TNS Gallup har utført for NHO Reiseliv viser at vi tar mer direkte kontakt med overnattingssteder enn tidligere.

0

Dette gjelder særlig ferie- og fritidsovernatting i Norge. Der er direkte kontakt med hotellet eller andre utleiere mest vanlig. Ved bestilling av utenlandsferie er bildet noe annerledes.

Dette knyttes særlig til veksten innenfor overlevelsesturismen, som er det hurtigst voksende reiselivssegmentet.

– Her er verdiskapningen mer enn tredoblet siden 2001, sier reisedirektør for Virke Norge, Line Endresen Normann.

Ifølge TNS-undersøkelsen svarer 59 prosent at de bestiller direkte via overnattingsstedets nettside i Norge, mens 45 prosent bestiller via bookingportaler som Hotels.com og Booking.com.

13 prosent bestiller via portaler som Airbnb, og syv prosent bestiller gjennom reisebyrå.

Funnene finner også støtte i rapporten ”Norsk Hotellnæring 2015”.

– Direktehenvendelser til hotellenes egne online bestillingskanaler øker mer enn indirekte. Dette kan bety at hotellene har blitt flinkere til å få bestillinger via egne hjemmesider, heter det i rapporten.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder