EU gransker de største turoperatørene

Mistankene dreier seg om brudd på antitrust-lovgivningen i EU, og blant andre Thomas Cook og Tui-gruppen mistenkes for å prisdifferensiere hoteller mellom forskjellige land, noe som ikke er tillatt innen EU.

0

Undersøkelser skal vise om selskapene setter opp barrièrer for nettopp å fragmentere markeder. Mistankene er rettet mot flere selskaper etter klager fra kunder, melder nettstedet Travel Trade Outbound..

Det er den danske politikeren Margarethe Vestager, lederen for EUs konkurranseutvalg, som står i front for granskingen av noen av de ledende selskapene innen reiselivsindustrien.

Andre selskaper under granskning er også Kuoni og REWE, i tillegg til Melia Hotels. Skulle EU-kommisjonen finne brudd på loven, har de myndighet til å ilegge selskapene en bot på opp til 10 prosent av den årlige omsetningen.

“Thomas Cook merker seg at EU-kommisjonen undersøker hotellprising mellom medlemslandene. På tvers av de 15 medlemslandene vi opererer i, er Thomas Cook dedikert til rettferdig og åpen konkurranse. Vi vil samarbeide fullt ut med kommisjonen gjennom denne prosessen,” heter det fra Thomas Cook.

Fra Tui-gruppen, Kuoni, Melia Hotels og REWE-gruppen kommer det likelydende forsikringer om fullt samarbeid med kommisjonen.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder