EU godkjenner hotellfusjon

Konkurransemyndighetene i EU godkjenner at den amerikanske hotellgiganten Marriott International får kjøpe hotellkjeden Starwood.

0

– Våre undersøkelser bekrefter at hotellbransjen kommer til å forbli konkurransekraftig for kundene også etter fusjonen, sier EUs konkurranse-kommisjonær Margaret Vestager i en kommentar til sammenslåingen.

Tidligere har både USA og Canada godkjent handelen.

I underlaget til godkjenningen kommer det frem at myndighetene skal ha sett nærmere på byer som Milano, Barcelona, Venezia, Wien og Warszawa, der begge merkevarene har en sterk tilstedeværelse. Delvis på denne bakgrunn konkluderte EU med at fusjonen vil møte nok konkurranse fra andre hotellkjeder og uavhengige aktører.

Handelen mellom Marriott International og Starwood er verd mer enn 100 milliarder kroner, og sammen vil selskapet eie kjente hoteller som Ritz-Carlton og Sheraton.

Totalt vil selskapet ha 5 800 hoteller med 1,1 millioner rom rundt om i hele verden.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder