Et nytt ferieparadis i Rødehavet?

Saudi-Arabia forbereder seg på et liv etter oljen. The Red Sea Project spredt ut over et femtitalls øyer i Rødehavet er noe selveste Sir Richard Branson har involvert seg i.

0

Det er snakk om ferieanlegg i luksusklassen, lik dem man finner på Maldivene, det er snakk om, og ifølge den britiske avisen The Guardian er Virgin-gründeren den første internasjonale investoren som har involvert seg i prosjektet.

Med dette planlegger det relativt lukkede landet Saudi-Arabia å åpne ytterligere opp for internasjonal turisme. Richard Branson har allerede besøkt Mada’in Saleh, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og som ligger nært et område hvor det er blitt bygget en rekke nye hoteller den siste tiden.

– Dette er en utrolig spennende tid i landets historie, og jeg har alltid følt at det er ingenting som slår det å få et førsteinntrykk av et sted, skal Branson ifølge Saudi-Arabias informasjons-myndigheter ha uttalt.

Ifølge den samme meldingen er i alt 34 000 kvadratmeter av kystlinjen langs Rødehavet planlagt utbygd med luksushoteller. Det er prins Mohammed Bin Salman som står bak Saudi-Arabias ambisiøse Vision 2030-plan, og målet er å starte byggearbeidet i 2019.

Ifølge den saudiarabiske regjeringen vil Red Sea Project generere 35 000 jobber og har som mål å tiltrekke seg internasjonale turister.

– Saudi-Arabia har et stort potensial som følge av et behagelig klima, historiske og kulturelle områder, naturlig skjønnhet og et rikt liv under vann, sier forskningssjef Nikola Kosutic i Euromonitor til CNN Money i en kommentar til utbyggingen.

Samtidig er det omgitt av politisk ustabile land, hvor sikkerhet alltid har vært et problem, bemerker Kosutic.

Det er ellers verdt å nevne at Saudi-Arabia er et land hvor alkohol er forbudt, hvor det er strenge kleskoder, og klare skillelinjer mellom hvor menn og kvinner kan ferdes.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.