ENTUR vil forbedre den nasjonale reiseopplevelsen

ENTUR og EVRY har inngått avtale der EVRY blir totalleverandør av kompetanse og plattform for skytjenester. Avtalen, som inkluderer flytting til Google Cloud Platform, har en varighet på fire år, med en estimert kontraktsverdi på inntil 25 millioner kroner.

0

ENTUR AS er eid av samferdselsdepartementet. Selskapet ble etablert 15. oktober 2016 og skal levere salgs- og billettløsninger på tvers av alle kollektivoperatører i Norge. Løsningene skal være gratis og konkurransenøytrale. I tillegg produserer ENTUR en Nasjonal Reiseplanlegger som gjør det enkelt å planlegge, sammenligne og kjøpe sømløst uavhengig av om du reiser med båt, bil, tog, t-bane eller trikk.

For å håndtere tjenesteproduksjonen på en god måte har ENTUR inngått en avtale med EVRY for å få tilgang til markedsledende ekspertise og teknologi. Partene vil samarbeide tett for å forbedre den nasjonale reiseopplevelsen.

– ENTUR er svært fornøyd med å få på plass en avtale med EVRY, som sikrer ENTUR tilgang til alle de store Public Cloud leverandørene, sier Tor Martin Saur fra ENTUR i en pressemelding.

Saur mener EVRY leverte det totalt beste tilbudet, og at selskapet har vist at skyløsninger er et viktig satsningsområde i oppstartsfasen, blant annet gjennom et meget kompetent EVRY-team.

– Dette teamet skal sammen med ENTUR sørge for smidig infrastruktur til det som blir kollektiv-Norges foretrukne løsning for reiseplanlegging, billettkjøp og service, sier Saur.

Gjennom avtalen vil ENTUR få tilgang til EVRYs ekspertise og teknologi, og partene vil jobbe sammen for å forbedre den nasjonale reiseopplevelsen. Leveransen inkluderer Google Cloud Platform og konsulenttjenester for å dekke prosessen, fra analyse, veiledning og forberedelser, til valg av tekniske løsninger, opplæring, implementering, samt transisjon og integrasjon av tidligere aktiviteter.

Ved å bygge sine løsninger på toppen av en Public Cloud Platform, mener EVRY at ENTUR vil være godt rustet for i fremtiden å raskt kunne tilføre løsningene sine merverdi fra kommende teknologier som maskinlæring, IOT, kognitive elementer og avansert Analytics.

– Vi har bare så vidt sett starten av et digitalt paradigmeskifte. For å sikre norske virksomheters konkurransekraft, har EVRY inngått strategiske partnerskap med de store globale teknologiselskapene. VI har også sertifisert våre konsulenter innen disse. På denne måten vil vi jobbe sammen med ENTUR for å sikre best mulig kollektivtransport i Norge – et oppdrag vi virkelig ser frem til å løse», sier Kolbjørn Haarr, konserndirektør i EVRY.

EVRY inngikk et strategisk partnerskap med Google i september 2016, og er anerkjent partner på Google Cloud Platform, G Suite, G Suite for Education, Chrome og Chrome for Education. EVRY er Googles største partner i Norge og har som ambisjon om å bli nummer en-partner i Norden i løpet av 2017.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.