Dropper tv-skjerm i flyene

Et av verdens største flyselskaper dropper tv-skjermer i sine fire nye Boeing 737 Max- maskiner. Er dette begynnelsen på slutten for denne tjenesten i internasjonal luftfart?

0

De siste årene har tv-skjermene på nye fly blitt stadig større og bedre med en rekke nye tjenester. Den amerikanske flygiganten American Airlines, som er verdens tredje største målt i passasjer-kilometer, går imidlertid motsatt vei og dropper denne tjenesten i sine nye Boeing 737 Max.

Bakgrunnen er at selskapet mener at de fleste passasjerene i dag likevel reiser med egne datamaskiner eller telefoner som ivaretar behovet for underholdning.

Så i stedet for å bruke titalls millioner kroner per fly på skjermer satser American Airlines på å forbedre blant annet wifi-oppkoblingen ombord.

– Over 90 prosent av våre passasjerer har med egne datamaskiner og annet datautstyr, som gjør seteskjermene overflødige, sier flyselskapet i en pressemelding.

De nye 737 Max-maskinene skal flys innenriks, og inntil videre vil det fortsatt finnes tv-skjermer på flyselskapets internasjonale flyvninger.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder