– Dollaren vil kollapse innen ett år

Innen et år vil dollaren kollapse, spår den britiske valutaeksperten David Marsh.

0

Marsh er en gründerne bak det anerkjente rådgivnings-selskapet Official Monetary and Financial Institutions. Det er nyhetstjenesten CNBC som refererer til Marsh.

Bakgrunnen er den styrkede verdien av dollaren i kjølvannet av troen på økt vekst, som igjen er knyttet til USAs nye president Donald Trump.

I løpet av de siste tre-fire årene har dollaren styrket seg med rundt ti prosent per år, ifølge Marsh.

– Min spådom at den vil fortsette å styrke seg. Deretter vil den kollapse, som den gjorde på 1980-tallet, spår Marsh.

Dette vil om Marsh får rett ikke komme den gjennomsnittlige amerikanske arbeideren til gode, gruppen som Trump har sagt han vil beskytte. Den amerikanske industrisektoren påvirkes nemlig kraftig av valuta-svingninger.

Samtidig tror Marsh at andre får skylden for oppgangen i dollarverdien.

– Klart det ikke er USAs feil. Den ene dagen skyldes det Kina, den neste Japan eller Tyskland. Man får følelsen av at Trump har et ruletthjul på nattbordet som han snurrer på hver kveld før han går til sengs, sier Marsh.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder