Clarion inn i Nordens høyeste bygg

Om fire år vil Gøteborg kunne skilte med Nordens høyeste bygning. Nå er det bestemt at Petter Stordalens hotellkjede Clarion Hotel flytter inn.

0

Med sine 245 meter blir Karlatornet et arkitektonisk landemerke for Gøteborg. Prosjektet har fått mye oppmerksomhet og interessen for å drive hotell- og restaurantvirksomheten på eiendommen har vært stor.

– Det finnes folk som mener at the sky is the limit, men jeg kunne ikke vært mer uenig. I 2021 kommer dette også til å bli tydelig for gjestene på Clarion Hotel Karlatornet, sier Petter A Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels..

– De kommer til å tro at de har havnet i nirvana når de kikker ut fra tak-restauranten. Dette blir intet mindre enn episk.

Karlatornet skal både ha en hotelldel og en del med leiligheter og kontorer. Nordic Choice Hotels har ambisjoner om å viske ut grensene mellom de ulike delene.

– Noe av det verste med å bo på skikkelig bra hoteller er når du må sjekke ut og dra hjem. Man vet at man kommer til å savne komforten på hotellet. Men dette problemet løser vi på Karlatornet. Bor du i en leilighet så kan du benytte hotellets concierge, bestille roomservice og rydding fra hotellet, samt trene i gymmen. Dette kommer til å bli Nordens mest bekvemme boliger, sier Stordalen.

Utover de de 300 rommene kommer hotellet til å kunne skilte med restauranter, barer, store konferansefasiliteter, gym og spa.

I juni godkjente Göteborgs Stad planene, dermed ligger alt til rette for at byggingen kan påbegynnes. Når utbygger Serneke også har landet hotelloperatør, er det duket for full fart fremover.

– Dette er mitt drømmeprosjekt, et prosjekt som har vokst gjennom årene og som vi nå endelig kan virkeliggjøre, sier Ola Serneke, eier av Serneke.

– Det føles utrolig bra at vi nå har skrevet under kontrakten med Nordic Choice Hotels. Vi har en felles ambisjon om å gjøre servicen og opplevelsen av innsiden like imponerende som tårnet selv.

Når Karlatornet står klart i 2012 er det den første bygningen som påbegynnes i den nye bydelen Karlastaden, som omfatter åtte kvartaler med cirka 2 000 boliger og næringsbygg.

Fakta Karlatornet

Byggestart: 2017

Åpning: 2021

Beståndsdelar: Boliger, hotell, restauranter og kontor

Sted: Lindholmen, Gøteborg

Hotell: 17 000 kvadratmeter

Arkitekt: Skidmore, Owings & Merrill

Antall hotellrom: 300 (pluss restauranter, barer, gym og spa)

Konferansekapasitet: ca 2000 kvm med en maxkapasitet på 500 personer.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.