Blir Vy Fjord1 Reiselivs første sjef

Direktøren i Fjord Norge AS blir toppsjef for det nye reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS.

0

Kristian B. Jørgensen tiltrer i stillingen som administrerende direktør 1. januar 2020.

– At Vy og Fjord1 nå satser sammen er det mest spennende og fremtidsrettede som skjer innen norsk reiseliv. Å få lov til å være med å forme og lede dette samarbeidet er en stor ære for meg, men også noe som gir både meg og mine nye kollegaer en mulighet til å påvirke hvordan reiselivet i Norge må utvikle seg i tiden som kommer, sier Jørgensen i en pressemelding.

Ifølge styreleder i Vy Fjord1 Reiseliv Synne Homble har Kristian Jørgensen unik kompetanse og erfaring fra reiselivsnæringen, med dyp innsikt i det globale markedet.

– Han har gjennom arbeidet i Fjord Norge vist at han vet hva som skal til for å skape attraktive norske reisemål i tett samspill med andre. Kristian er den beste vi kunne få til å lede arbeidet vårt med å utvikle bærekraftige reisepakker, sier Homble.

Vy og Fjord1 vil ifølge Homble bidra til mer bærekraftig turisme i Norge. Reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS skal blant annet gjøre det enkelt å velge en miljøvennlig reise med tog, buss og båt til både velkjente og nye reisemål året rundt. Selskapet ble stiftet i juni 2019, og får hovedkontor i Bergen.

Jørgensen har vært administrerende direktør for Fjord Norge i 11 år. Tidligere har han blant annet vært markeds- og kommunikasjonssjef for Festspillene i Bergen, sjef for De Historiske, og har startet opp en rekke selskaper innenfor markedsføring og reiseliv.

– Den internasjonale turismen til Norge forventes å vokse med 50 prosent frem til 2030. For å sikre en bærekraftig utvikling må vi inspirere turister fra hele verden til å velge mer miljøvennlige løsninger når de er i Norge. Vi må i enda større grad legge til rette for at de velger kollektivbaserte reiseopplevelser og rundturer, samtidig som de opplever verdien av det å reise langsommere, bli lengre, se mer og komme hele året, sier Jørgensen.

– Jeg håper at jeg med min internasjonale reiselivskompetanse, samt kunnskap om opplevelses- og reisemålsutvikling, kan bidra med å gjøre Vy Fjord1 Reiseliv AS til den fremste reiselivsaktøren i Norge innen nettopp dette, avslutter han.

Om Vy og fjord1

Vy kjører tog og buss i store deler av Norge. Fjord1 er Norges største fergeselskap og eier 50 prosent av The Fjords, med hybridskipet Vision of the Fjords og helelektriske Future of the Fjords.

Vy Fjord1 Reiseliv og datterselskapet Fjord Tours skal jobbe med å sette sammen og selge pakketurer med kollektivtransport. I dag er «Norge i et nøtteskall», med blant annet Bergensbanen og Flåmsbana, den mest kjente rundturen. Turistene reiser med rutegående kollektivtransport, og pakkene inkluderer også overnatting, aktiviteter og andre opplevelser.

Vy Fjord1 Reiseliv ønsker samspill med lokalsamfunn og andre reiselivsaktører, og er i dialog med flere destinasjonsselskaper i hele landet. Som en start har selskapet deltatt i en emisjon i destinasjonsselskapet Romsdalen AS, og eier 12 prosent av aksjene. I tillegg blir Vy Fjord1 Reiseliv eier av 31 prosent av aksjene i Geiranger Fjordservice AS.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.