Bestiller seks nye cruiseskip

Viking Cruises har inngått avtale med det italienske verftet Fincantieri om bestilling og opsjon på ialt seks nye cruiseskip innen 2027.

0

Dermed har eieren, den norske rederen Torstein Hagen, ordre og opsjoner på 16 skip hos Fincantieri. I dag har Viking fire cruiseskip i drift. Det siste, “Viking Sun”, ble døpt i Shanghai 8.mars.

– Da vi lanserte våre første havgående skip i 2015, hadde vi som mål å gjenoppfinne havcruise. Vi fokuserer på destinasjonen og fyller ikke skipene våre med gimmicks og vannsklier. Våre lavmælte, elegante, prisvinnende skip er designet rett og slett for å gjøre det enklere for våre gjester å utforske destinasjonene, sier Torstein Hagen, gründeren av Viking Cruises og Viking River Cruises.

Vikings cruiseskip har 465 store kabiner med plass til 930 gjester.

Vikings store ordre gjør at den internasjonale ordreboken for cruiseskip er øket til rekordnivå. Idag er det 106 nybygg i ordre frem til 2027. Den totale ordreboken er nå på $64 milliarder (ca. 500 milliarder kroner). Gjennomsnittsstørrelsen er 2470 passasjerer og gjennomsnittspris er $607 (4,7 milliarder kroner).

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder