Bedre enn forventet for Scandic

Scandic øker omsetningen og opplevde et bedre resultat i fjor – godt hjulpet av et sterkt fjerde kvartal.

0

– Scandic avsluttet året med et sterkt fjerde kvartal, og vi overgikk våre finansielle mål i 2016, sier avtroppende konsernsjef i Scandic Frank Fiskers i resultat-rapporten.

Hotellkjedens resultat for fjerde kvartal landet på 425 millioner kroner, som er en betydelig forbedring sammenlignet med 308 millioner i fjor. Forventningen lå midt imellom – på rundt 350 millioner.

Totalt var inntektene i fjerde kvartal på 3 330 millioner kroner (2015: 2 870). Revpar – som er gjennomsnittlig inntekt per tilgjengelig rom – økte med 5,2 prosent, som skyldes høyere beleggsprosent og økte rompriser.

For hele året steg Scandics nettoomsetning med 7,3 prosent til 12 162 millioner kroner (2015: 11 334), som i hovedsak skyldes økt revpar og flere hotellrom i drift.

Sluttresultatet for året økte med hyggelige 21 prosent til 1 407 millioner kroner, som er en stigning fra 11 336.

– I løpet av siste kvartal opplevde vi fortsatt god salgsvekst og bedre marginer, sier Siskers videre.

– Etterspørselen har utviklet seg i positiv retning i de nordiske markedene og vi har fortsatt å styrke vår posisjon i markedet.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder