BCD Travel inngår avtale med BA og Iberia

BCD Travel har inngått en avtale med British Airways og Iberia som gjør det mulig for deres kunder å foreta reservasjoner hos BA og IB uten å betale et ekstra distribusjonsgebyr.

0

– For BCD Travel er det viktig å arbeide for at kundene ikke påføres ekstra kostnader. Vår avtale med British Airways og Iberia medfører at de som bestiller sine reiser via oss unngår denne kostnaden, hvilket resulterer i store besparelser for våre kunder, sier Bernt Roger Eliassen, direktør i BCD Travel Norway.

Flyselskapene annonserte tidligere i år at de 1. november ville introdusere et ”distribusjonsteknologigebyr” for alle flybestillinger, med unntak av bestillinger gjort via nye distribusjonsfunksjoner (NDC) eller via flyselskapenes egne nettsider, salgskontorer og call-sentre. Kunder som foretar bestillinger ved hjelp av globale distribusjonssystemer (GDS) vil bli belastet avgiften, mens kunder som foretar bestillinger ved hjelp av International Air Transport Associations’ (IATA’s) nye distribusjonsfunksjoner (NDC) ikke pålegges gebyret.

Med denne flerårsavtalen er BCD Travel sterkt forpliktet til å samarbeide med British Airways og Iberia samt teknologileverandører, for å avgjøre hvordan nye teknologi- og distribusjonsfunksjoner kan innføres for å forbedre reiseopplevelsen til bedriftskunder og andre reisende. Det er også viktig for BCD å sikre at bedriftene beholder fordelene ved tradisjonelle distribusjonskanaler, og BCD vil fortsette å undersøke muligheten for globale distribusjonssystemer med en bærekraftig NDC-løsning. BCD Travels avtale med British Airways og Iberia medfører at kunder som bestiller sine reiser via BCD unngår denne kostnaden.

En av de tre store globale distribusjonssystemene, Amadeus, støtter denne avtalen. Dette gjør at British Airways og Iberia kan fravike distribusjonsgebyret for bestillinger gjennom dette distribusjonssystemet. BCD Travel er nå overbevist om at tilsvarende støtte vil gjøre seg gjeldende fra de to andre globale distribusjonssystemene.

– Vi er glade for å ha signert denne avtalen med BCD Travel, som er en god nyhet for våre felles kunder, sier Stephen Humphreys, Global Sales Manager hos British Airways.

– BCD Travel har inngått en sterk forpliktelse til NDC, og vi gleder oss til å samarbeide med dem og deres teknologipartnere for å utvikle planer og levere bedre kundeopplevelser.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.