App skal advare forretningsreisende om farer

En ny app-funksjon gir reisende beskjed på smarttelefoner og tablets om potensielt farlige situasjoner på deres reise.

0

Det er forretningsreisebyrået BCD Travel som har utviklet den nye funksjonen, som skal bidra til å øke reisendes sikkerhet og komfort før og under en reise.

BCD Travels nye reisevarsler er den siste funksjonen som er lagt til i TripSource, som er en mobil reiseapp. Den sender ut varsler om hendelser som kan påvirke reisen. Dette kan dreie seg om sikkerhet, vær eller transporthendelser. De sendes kun ut til den reisende når en hendelse på deres reiserute er berørt, for at varslene alltid skal være relevante.

BCD Travel introduserte TripSource i 2014 som en gratis plattform forretningsreisende kunne bruke til å spore og dele reisedokumenter. Siden den gang har BCD utvidet tjenesten, som nå inkluderer sanntidsmeldinger om flystatus, veibeskrivelser, innsjekk, bedriftspolicy og kalendersynkronisering.

Reisende kan også importere bestillinger fra andre leverandører enn BCD, så den reisende har alle sine reisedokumenter på ett sted.

Å legge til nye funksjoner som risikovarsler og servicemeldinger har ifølge en pressemelding fra BCD vist seg å være svært relevant i testperioden. Spesielt da USA forbød bærbare PC’er på fly mellom Midtøsten og USA, samt beredskapsvarsel om terrorangrepet i Manchester.

– Ansvar og omsorg for forretningsreisende har blitt mer komplisert fordi destinasjoner som tidligere ble ansett som trygge kanskje ikke lenger føles slik, sier Chris Crowley, visepresident EMEA for BCD Travel.

– Samtidig har teknologi forenklet kommunikasjon under reisen, noe som gir nye muligheter for oss til å enkelt gi relevant og tidsriktig informasjon som kan holde reisende trygge. Vi ser at tydelig og hurtig kommunikasjon om en hendelse, hjelper våre reisende med å være forberedt og reduserer frustrasjon.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.