Apollo styrker seg med Kreta-nyhet

Apollo øker ytterligere tilstedeværelsen på Kreta ved å introdusere et nytt reisemål på den populære ferieøya.

0

Reisearrangøren er også den første i Skandinavia som legger Sitia på Kretas nordøstside inn i porteføljen. I byens umiddelbare nærhet ligger i tillegg flyplassen med samme navn.

– Nå er vi ikke bare størst på Kreta, men også først, sier Apollo-sjefen Erik Haug i en pressemelding.

Nyheten Sitia har vært et etterlengtet reisemål for reisearrangøren, som siden selskapet ble etablert har det blitt satset sterkt på det genuine og autentiske Hellas. Til tross for Kretas enorme popularitet har nemlig Sitia lenge vært en ukjent del av Kretas ellers ettertraktede østkyst.

– At denne delen av Kreta har klart å holde seg relativt urørt er nesten umulig å forstå. Her venter nemlig sol og bad omringet av koselige tavernaer, naturskjønne spaserturer og en vakker havnepromenade som våkner til livet ved solnedgang. Alt det vi nordmenn elsker ved Hellas, forteller Haug.

Rett bortenfor bykjernen ligger en to kilometer lang sandstrand, som har fått EUs Blått Flagg. Den er i stor grad skjermet mot nordavind og store bølger.

Den berømte palmestranden Vai ligger i tillegg bare 20 minutter unna, og innenfor en omkrets på én times kjøretur fra Sitia finner du over 20 strender å velge i mellom.

I tillegg til strendene har Sitia ifølge Haug vakre turstier og kystveier.

– Her er du aldri langt unna naturen, og du kan selv velge om du tar turen opp i fjellene til fots eller på terrengsykkel. Det er flere turstier av ulik vanskelighetsgrad i nærheten, og Kretas frodigste fjellpass, Richtis Gorge, er et absolutt «must» med sitt majestetiske fossefall halvveis inne i passet, sier han.

Ellers anbefaler Apollo-sjefen å leie bil for å få sett seg bedre om.

– Sjarmerende Agios Nikolaos med shopping og natteliv er rundt en times biltur unna. Tar du veien langs kysten bruker du dobbelt så lang tid, men til gjengjeld får du med deg et vakkert landskap, små fjellandsbyer og havutsikt, tipser han entusiastisk.

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.