Airbnb verdsatt til 260 mrd

Etter at Airbnb nylig hentet inn 7,3 milliarder kroner i risikokapital vurderes verdien av utleietjenesten til rundt 260 milliarder kroner.

0

Etter oppstarten for knappe åtte år siden Airbnb har blitt en faktor i internasjonalt reiseliv. Mange stiller seg skeptisk til forretningsmodellen, og det faktum at den ikke er regulert på samme måte som hotellnæringen.

En utleier som nylig ble saksøkt av borettslaget har var medlem i vant i retten, til tross for at leiligheten hans hovedsakelig ble bruk til utleie. Ankepunktet var bråk knyttet til leiligheten, ikke det faktum at vedkommende trolig ikke betalt skatt av inntekten på rundt 300 000 kroner årlig.

Dette er det imidlertid flere land som nå ser på. Flere steder er det innført begrensninger i utleieforholdet, og det er ventet flere runder i retten knyttet til Airbnbs forretningsmodell.

Uansett er tjenesten kommet for å bli, noe som reflekteres i verdien av selskapet.

Siden starten har Airbnb, som nå finnes i hele 191 land, ifølge CNN hentet inn 29 milliarder kroner i risikokapital, og nærmere ni milliarder kroner i lån, siden starten.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder