Air-France kutter tross inntekts-vekst

Air France-KLM fikk i fjor en økning i overskuddet på 35 prosent sammenlignet med 2015. Likevel fortsetter de tidligere annonserte kuttene.

0

Overskuddet i 2016 ble på 9,3 milliarder kroner, noe de til dels betydelig reduserte utgiftene på drivstoff sterkt har bidratt til.

Et lite skår i gleden er at flyselskapet Air France på egen kjøl hadde en nedgang i overskuddet sammenlignet med 2015 på 54 prosent, til 3,2 milliarder kroner.

Samtidig med de solide tallene advarte selskapet om usikkerhet knyttet til 2017-tallene, som følge av fortsatt svak økonomisk vekst, politisk uro knyttet til de forestående valgene i Frankrike og Tyskland, samt overkapasitet i flere av hovedmarkedene.

Gode tall så langt i 2017 bidrar til Air France-KLM øker kapasiteten på langdistanse-operasjonene med 3,5 prosent, samtidig som kostnadskuttene fortsetter med de annonserte 1,5 prosentene

– I en verden der økonomien og geopolitikken fortsatt er svært usikker, samt aggressiv konkurranse, er ikke status quo et alternativ, sier flyselskapets relativt nye konsernsjef Jean-Marc Janaillac.

Han legger til at han er svært dedikert til oppgaven med å på Air France-KLM på offensiven.

Janaillac arbeider for tiden med å lansere selskapets lavprisselskapet Boost, som skal betjene både kort- og langdistanse-operasjoner. Dette skal ikke komme i konflikt med selskapenes fagforeninger.

Uansett mener han Air France-KLM ikke har noe alternativ enn å bli konkurransedyktig.

– Ellers kan vi ende opp som Alitalia, sier han

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder