Advarer mot å reise til USA

Venezuela og Uruguay advarer sine innbyggere om de potensielle farene ved å reise til USA. Det skjer i kjølvannet av masseskytingene i Texas og Ohio som krevde 31 menneskeliv.

0

I en uttalelse fra den venezuelanske regjeringen skriver man blant annet at «…statsborgere som planlegger å reise til USA bør utsette reisen.»

Innbyggere som likevel velger å reise bør ta forholdsregler som følge av «…spredningen av voldshandlinger og hatkriminalitet».

Pressemeldingen bemerket ellers at «…disse grufulle handlingene er del av et større spørsmål om rasediskriminering og hat mot migrantpopulasjoner i USA. Bare i år har disse handlingene kostet mer enn 250 menneskers liv».

Regjeringen i Uruguay sa noe av det samme i sitt eget reisevarsel. Den bemerket i tillegg «…den økende, vilkårlige volden og hatforbrytelsene drevet frem av rasisme og diskriminering som har kostet mer enn 250 menneskers liv i årets syv første måneder».

Uruguay advarer ifølge avisen USA Today innbyggerne om å unngå befolkede steder og begivenheter, inkludert temaparker, kjøpesentre, kunstfestivaler, religiøse aktiviteter, matfestivaler, sportsbegivenheter og masseprotester.

Landet har oppført USA med et reisevarsel på nivå to, som oppfordrer innbyggerne til å «utvise forsiktighet».

Uruguay og Venezuela er ikke alene om å advare. Ifølge The Los Angeles Times sendte den japanske konsulen i Detroit ut sitt eget varsel til japanske statsborgere om at de «…burde være klar over potensialet for skuddvekslingshendelser overalt i USA».

I meldingen ble USA omtalt som et våpensamfunn.

Storavisen Los Angeles Times skriver for øvrig at Uruguay og Venezuela ikke er de eneste landene som har advart mot å reise til USA. Tidligere har både Frankrike, New Zealand og Tyskland gjort det samme.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.