500 hoteller kan bli tvunget til å stenge

Rundt 500 spanske hoteller skal ifølge den spanske avisen El País stå i fare for å gå under som følge av Thomas Cook-konkursen

0

Det er president Jean Molas i den spanske foreningen for hoteller og turisme som sier dette til avisen.

Reisegigantens fall er et hardt slag særlig for hotellbransjen i Spania. Ifølge Jean Molas, som representerer 15 000 selskaper i reiselivssektoren, vil den endelige regningen på konkursen være betydelig høyere enn det opprinnelige anslaget på 200 millioner euro (cirka to milliarder kroner).

Den første store smellen kommer 6. oktober, når reisegigantens forsikring som dekker hotellenes tap slutter å gjelde.

– 500 hoteller vil stenges umiddelbart på grunn av konkursen, og gjør ikke regjeringen noe kan situasjonen bli enda verre, sier Jean Molas.

Av de 500 hotellene det er snakk om var rundt hundre kun for Thomas Cook-gjester, mens på de øvrige utgjorde Thomas Cook-klientellet mellom 30 og 60 prosent.

I intervjuet med El País nevner Jean Molas et selskap på Fuerteventura som ett eksempel: Hotellet er nettopp renovert for € 20 millioner (rundt 200 millioner kroner) og vil ha 700 ledige rom – og 200 arbeidsledige 7. oktober.

Thomas Cook var den nest største turoperatøren i Spania. Hvert år fraktet selskapet 7,3 millioner turister dit, som er ni prosent av det totale antall besøkende til landet.

Områdene som har blitt hardest rammet av konkursen er Kanariøyene og Balearene.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.