Star Clippers navngir nytt skip

SPV Flying Clipper blir verdens største råseiler og det største aktive skip av sitt slag i dag.

0

For 25 år siden i 1991 lanserte Star Clippers sitt første skip “Star Flyer”, en gjenskapelse av de klassiske seilskutene fra det 19. århundre. Selskapet har besluttet at den beste måte å feire sølvjubileet på, ville være å gi sin skipsflåte et nytt seilskip.

Star Clippers har annonsert navnet på sitt fjerde skip, som blir lansert i slutten av 2017. Skipet, “The Flying Clipper”, blir det største og mest ambisiøse i Clipper-flåten til dags dato, med plass til 300 passasjerer, en bruttoregistertonnasje på 8770 tonn og hele 35 seil med et samlet areal på over 6.350 m². Skipet er influert av det dramatiske France II, bygget i 1911 på La Gironde skipsverftet nær Bordeaux, som verdens største råseiler.

SPV Flying Clipper blir verdens største råseiler og det største aktive skip av sitt slag i dag, og kommer til å erstatte søsterskipet Royal Clipper i Guinness World Record Book.

Star Flyer, Star Clipper, det nåværende flaggskip Royal Clipper influert av Preussen fra 1902 og det nye fartøyet er realiseringen av Mikael Kraffts livslange drøm. Den svenske seileren og entreprenøren har gjort seilskuter til en levedyktig forretning 100 år etter deres opprinnelige avvikling.

Skipene seiler i Middelhavet i sommermånedene, før de setter kursen mot Karibia og Cuba for vinteren. En ny rute i Asia starter i desember 2016 med Star Clipper. Sommeren 2017 vil Star Clippers seile i Indonesia for første gang med 19 avganger i perioden fra 6. mai til 14. oktober og seilaser av 7, 10, 11 og 14 netters varighet fra Bali og Singapore, herunder Bali-rundturer og turer fra Bali til Singapore og omvendt.

I 2014 seilte Star Flyer for første gang i Cuba, etter at Star Clippers som et av de første selskaper fikk tillatelse fra den cubanske regjering. I 2016/17 blir nye turer av 10 netters varighet fra Havana til Cienfuegos introdusert, mens Royal Clipper fortsetter sine seilaser i Karibia i løpet av vinteren 2016/17.

Det nye skipet, Flying Clipper, får 3 pools, hvor av den ene har glassbunn som sender sollys gjennom skipets atrium og inn i den elegante spisesalen. Skipet får også en plattform til vannsport i akterstavnen, som kan benyttes når skipet ligger for anker, og en rekke forskjellige kahyttsklasser – herunder 34 deluxe suiter med balkonger og fire luksuriøse Owner´s suites. I skipets lyse restaurant kan passasjerene nyte en middag i uformelle rammer, mens en dive-bar i glass går gjennom fleer dekk og byr især de yngre gjester velkommen. Faste gjester vil glede seg over Star Clippers-kjennetegn som det hyggelige biblioteket, nettet under skipets baugspryd og den populære Tropical Bar, hvor aftenunderholdningen foregår. Skipet blir utstyret med miljøvennlige high-tech motorer og seiler som sine søsterskip i utgangspunktet utelukkende på vindkraft.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder