Nytt Hagen-skip snart i trafikk

Den norske elvecruiserederen Torstein Hagen tok i forrige uke imot sitt andre havgående cruiseskip ved det italienske skipsverftet Fincantier’s i italienske Ancona.

0

Den formelle dåpen skjer i Londons 5. mai. Deretter bærer det avgårde til Nord-Europa, der den skal gå i rute mellom de skandinaviske landene og i Østersjøen, i tillegg til i det østlige og vestlige Middelhavet.

– For et fantastisk år dette har vært, sa Hagen blant annet da han fikk overrakt Viking Sea, søsterskipet til Viking Star, av italienerne.

– Vi fikk vårt første cruiseskip på begynnelsen av fjoråret. Og nå har vi altså fått vårt andre mens det tredje ikke er langt unna.

Hagen har truffet bra i markedet med sine små cruiseskip, og har allerede vunnet flere priser – blant annet ”Beste nye skip” i Cruise Critic 2015 Editor’s Picks Awards.

Vikings havgående skip er på 47 800 bruttotonn, har 465 kabiner og kan ta imot 930 passasjerer. Viking Sea er det andre i et program på totalt seks fartøy i ordre. Det tredje – Viking Sky – blir etter planen levert tidlig neste år. De øvrige tre skal leveres henholdsvis sent i 2017, i 2018 og 2020.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder