Grønn satsing fra MSC

MSC Cruises og Chantiers de l’Atlantique signerer avtaler om bygging av et tredje og et fjerde naturgassdrevet MSC World Class-skip.

0

MSC Cruises og Chantiers de l’Atlantique forlenget sitt allerede veletablerte partnerskap ved å offentliggjøre et antall strategiske satsinger med en seremoni som ble avholdt ved Matignon Palace, den franske statsministerens offisielle residens. Frankrikes statsminister Édouard Philippe, MSC-konsernets grunnlegger og arbeidende styreformann Gianluigi Aponte, MSC Cruises’ arbeidende styreformann Pierfrancesco Vago og generaldirektør i Chantiers de l’Atlantique Laurent Castaing deltok i seremonien.

Først annonserte de to selskapene at de har inngått en avtale om bygging av MSC Cruises’ tredje og fjerde MSC World Class-skip, som skal gå på flytende naturgass (LNG) og leveres i 2025 og 2027.

Med sine 205 000 bruttotonn vil hun bli det største skipet som betjenes av et europeisk rederi og det første naturgassdrevne cruiseskipet som er bygget i Frankrike. Sammenliknet med marint drivstoff reduserer LNG utslippet av svovel og partikler med 99 prosent, NOx-utslippet med 85 prosent og CO2-utslippet med 20 prosent.

Kontraktene utgjør en kapitalinvestering for MSC Cruises på mer enn to milliarder euro.

Videre ferlenger MSC Cruises og Chantiers de l’Atlantique sitt partnerskap for det neste tiåret med to ekstra prosjekter.

Først signerte selskapene en intensjonsavtale for utviklingen av enda en prototype av naturgassdrevne cruiseskip som skal gå under MSC Cruises’ varemerke. Til dette prosjektet vil MSC Cruises, verftet og andre partnere gå inn for å utvikle nye miljøteknologier i tråd med IMOs visjon for 2030 og 2050. De fire skipene i denne nye klassen utgjør en kapitalinvestering på mer enn fire milliarder.

I en annen intensjonsavtale skal MSC Cruises inngå partnerskap med Chantiers de l’Atlantique for å utvikle enda et innovativt prototypekonsept for en ny skipsklasse der de vil utforske mulighetene for å utnytte vindkraft og andre avanserte teknologier til passasjerskip.

De tre avtalene som ble signert onsdag utgjør en investering på i overkant av 6,5 milliarder euro.

I den forbindelse uttalte arbeidende styreformann Pierfrancesco Vago i MSC Cruises det følgende:

– De tre avtalene vi signerte i dag forlenger investeringsplanen vår frem til 2030. De bunner i et eksepsjonelt partnerskap med Chantiers de l’Atlantique, som allerede har levert 15 svært nyskapende cruiseskip de to siste tiårene. Og vi vil se mange flere skip virkeliggjøres ved Saint-Nazaires dokk de neste ti årene. De bekrefter også bransjens engasjement for bærekraft, i dette tilfellet også ved å hjelpe den franske industrien til ytterligere å posisjonere seg som verdensledende innen utviklingen av neste generasjons teknologier og andre løsninger.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.